Σήμερα στο πεδίο:  Κεφαλλονιά Ιούνιος 2019
Οι άγονες κορυφογραμμες είναι το βασίλειο της ασπροκολινας (Oenanthe hispanica) και του σταχτοπετροκλη (Oenanthe oenanthe). Τα Sedum βρίσκουν τον χώρο τους εκεί που τίποτα άλλο δεν μπορεί να φυτρώσει.Τα λεπιδοπτερα βρίσκονται παντού σε μεγάλους αριθμούς. Η εντυπωσιακή Charaxes jasius είναι είδος κυρίως της μεσογειακής μακιαςΟι οικισμοί έχουν γεμίσει από νεαρά σταυλοχελιδονα (Hirundo rustica) με τις ταρεντολες να είναι πανταχού παρούσες στα σπίτιαΌταν τα πουλιά είναι λίγα το birdwatching μπορεί να θυμίζει περισσότερο καλοκαιρινές διακοπές.

Και ξαφνικά βλέπεις με τα κυάλια μια νεκρή χελώνα στην παραλία και πλησιάζεις για να δεις από τι πέθανε η μικρή καρέτα. Και αντί για θαλάσσια βλέπεις μια πολύ μεγάλη θηλυκιά Αμερικανική νεροχελώνα. Και σκέφτεσαι ότι πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσουμε στα σοβαρά και αυτό το θέμα.
Η νεροχελώνα δεν είναι όμως ο μοναδικός εισβολέας στην περιοχή
Η καταμέτρηση των νεκρών στους δρόμους μπήκε στα διψήφια νούμερα.  Τέσσερεις τυφλιτες 25 σαπιτες ένα σπιτοφιδο ένα αγιοφιδο δύο οχιές και μια Μεσογειακή χελώνα καθώς και τα αναμενόμενα θηλαστικα- σκαντζόχοιροι ένα κουνάβι κλπ.Τις ζεστές ώρες του μεσημεριού οι στεριανες χελώνες βρίσκουν τα κατάλληλα καταφύγια για να προστατευτουν. Οι θαλάσσιες όμως δεν έχουν τέτοια προβλήματα και κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αργοστόλι