Σήμερα στο πεδίο:  Μήλος 8-10/6/2019


Δεν είναι μόνο τα βουνά που αλλάζουν. Και τα νησιά δεν πρόκειται να μείνουν αναλλοίωτα. Ο Άη Γιώργης στην είσοδο του Σαρωνικού δείχνει την πορεία των πραγμάτων. Είναι πολλά τα MW.Τα νυκτόβια λιαζονταν κατά το πρωινό. Οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες όμως απαιτούν και νυκτερινές διαδρομές.Οι ποταμοσφυριχτες είναι ακόμα εδώ όπως και οι θαλσσοσφυριχτες που το διασκεδάζουν λίγο περισσότερο.Πολύ το νερό φέτος στη Μήλο. Έφτασε Ιούνης και η "λίμνη" του Προβατα εξακολουθεί να είναι πλημμυρισμενη. Οι μελισσοφαγοι γυρίζουν ακόμα παραδίπλα.Όταν το πρώτο φίδι της νύχτας είναι μια "κόκκινη" τότε όλα είναι καλά. Η συνέχεια φυσιολογική με όλα τα νυκτόβια μεταξύ τους βέβαια και αγιοφιδο.
Το θύμα της βραδιάς δεν ήταν οχιά αυτή τη φορά αλλά μια κουκουβάγια.Όλα σχεδόν φυσιολογικά. Τα ζώα κυκλοφορούσαν στην ώρα τους- ακόμα και ένα μικρό περσινό.
Η έντονη παρουσία γατών ακόμα και μακριά από κατοικημένες περιοχές καθώς και η έντονη παρουσία επισκεπτών που ψάχνουν για οχιές σε όλα τα γνωστά σημεία ήταν βέβαια μάλλον ανησυχητική.
Παρόλα αυτά τα μικρά σπάνια διαμάντια εξακολουθούν να εμφανίζονται.