Φάρσες με φίδια στην Κηφισιά!

Ένα ψεύτικο φιδι που βρέθηκε στον κήπο του Μπενακείου Φυτοπαθολογικού Ινστιτούτου.

Φωτ. Βάγια Κατή

Κάποιος έχει όρεξη για φάρσες στην Κηφισιά και σκέφτηκε να αφήσει ψεύτικα φίδια σε κήπους της περιοχής. Πρώτη φορά έγινε την 1η Απριλίου, όπου κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική και η ΑΝΙΜΑ όταν κάτοικοι της περιοχής διαπίστωσαν την παρουσία ενός φιδιού στον κήπο τους. Μετά από αυτοψία μελών του Φυσιοδίφη, διαπιστώθηκε πως επρόκειτο για πρωταπριλιάτικο αστείο (;) καθώς το φίδι ήταν ψεύτικο. Αλλά στα μέσα Μαΐου παρόμοιο περιστατικό παρατηρήθηκε στο Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο, όπου κάποιος άφησε ένα ψεύτικο φίδι σε εμφανές σημείο του κήπου. Σε αυτή την περίπτωση δεν κινητοποιήθηκε η πυροσβεστική (ευτυχώς γιατί έχουν πολύ σημαντικότερα θέματα να ασχοληθούν) αλλά ενημερώθηκε η υπογράφουσα και για άλλη μια φορά διαπιστώθηκε η φάρσα.

Όσοι εξακολουθούμε να θυμόμαστε τις συνήθως κακής ποιότητας, πλαστικές κατσαρίδες και ποντίκια, τα οποία εμείς ή οι φίλοι μας χρησιμοποιούσαμε για να διασκεδάσουμε με τις φοβίες συγγενών και φίλων ίσως και να μην αξιολογούμε τόσο αρνητικά αυτές τις “πλάκες”. Στην πραγματικότητα όμως κάθε κινητοποίηση της πυροσβεστικής έχει ένα κόστος το οποίο καλούμαστε να επιμεριστούμε όλοι μας. Επιπλέον είναι γνωστό ότι κάθε τέτοια μικρή ιστορία μπορεί να παραφθαρεί και να πάρει διαφορετικές διαστάσεις και ξαφνικά να ακούσουμε ότι “γέμισε ο τόπος φίδια”.

Προσοχή λοιπόν, να είστε προετοιμασμένοι για ανάλογα περιστατικά και μην τρομοκρατούμαστε στην παρουσία φιδιών γιατί εκτός του ότι στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακίνδυνα, μπορεί να είναι και ψεύτικα. Φυσικά, στην περιοχή μας, που υπάρχουν αρκετοί πνεύμονες πρασίνου και είμαστε σε εγγύτητα με την Πεντέλη και την Πάρνηθα μπορεί να εμφανιστεί και κάποιο ζωντανό φίδι, δεν θα ήταν τόσο περίεργο. Για αυτό το λόγο καλό είναι να ενημερώνουμε τους ειδικούς αλλά σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει λόγος φόβου ή και πανικού.

Μαρία Δημάκη




Δείτε επίσης...